Zwanger worden en zijn


Zwanger worden is een unieke uitvinding van moeder natuur, die op vele manieren beleefd kan worden, om het zo maar eens te omschrijven!

Als je ervoor kiest om single moeder te worden, zijn er diverse mogelijkheden die je kunt overwegen om zwanger te worden:

ZWANGER WORDENVOORDELENNADELEN
spermadonor / kliniekzekerheid over medische achtergrond donorgeen contact
bekende uit de omgevingcontact mogelijkheel goed bespreken met elkaar over welke rol hij kan en wil vervullen
onbekende (vakantieliefde) heb je wel genoeg informatie? (Medische achtergrond, familie, karaktereigenschappen)
donor via internet hoe kun je een onbekende vertrouwen, zonder tussenkomst van officiele instanties?
eicel laten invriezen bij gebrek aan donor op het moment van zwanger willen wordenzwanger worden dankzij medische wetenschap en nieuwe technologieen – beter te plannenhoe lang wil je het uitstellen? staat het belang van je kind voorop?

Nadeel van de keuze voor een spermadonor is het grote tekort aan donoren. Voordeel is dat de anonimiteit is opgeheven in Nederland. Op www.donorgegevens.nl kun je zien hoe je bepaalde informatie op kunt vragen van de donor. Zo kan je kind later, als er behoefte is, nagaan waar zijn of haar andere 50% aan DNA vandaan komt.

Vrouwen krijgen al duizenden jaren kinderen, in alle uithoeken van de wereld. Blijf positief, en voel je gesteund door de mensen in je omgeving die achter je staan. Luister ook goed naar je gevoel, dat lijkt soms verdwenen in de westerse, zakelijke, rationele samenleving. Als je iets heel erg graag wilt, lukt dat meestal ook. Probeer niet alles te plannen en te regelen. Dat gebeurt in de natuur ook niet!

Helaas is het zo dat in ziekenhuizen in Nederland singles niet overal geholpen worden als ze een verzoek indienen zwanger te willen worden via een spermadonor.

Je mag niet worden geweigerd omdat je single bent. Dat is niet volgens de wet. Laat je niet afschepen, discriminatie op basis van wel of geen relatie is natuurlijk de grootste onzin.

TIP – Als je zwanger wilt worden, meld je aan bij alle klinieken in Nederland waar singles wel terecht kunnen. Wacht hier niet mee! Te laat is te laat. De wachtlijsten zijn vaak lang, en het is belangrijk dat je aan een aantal criteria voldoet, zoals leeftijd (tot 40 jaar bij de intake).

TIP – Als je een kinderwens hebt, je bent 30+ en single, wacht dan niet langer en ga met jezelf in conclaaf. Je wordt er niet jonger op, en uit ervaring (en namens alle moeders) kan ik rustig zeggen, hoe ouder je bent, hoe zwaarder het is. Lichamelijk, maar ook mentaal. Als je gewend bent 40 jaar lang alleen met jezelf rekening te houden, is een kind in je leven een enorme ommezwaai.

Bovendien moet je niet denken dat je direct in 1 keer zwanger bent. Dat kan zo maar een jaar of langer duren. Er zijn maximaal 12 kansen per jaar, vergeet dat niet. Ga niet op een roze wolk zitten dat alles in een keer lukt, en goed gaat. Houd overal rekening mee. En wacht niet tot het voor jou en je lichaam 1 voor 12 is.

Advertentie

Eén gedachte over “Zwanger worden en zijn”

  1. Welke ziekenhuizen zouden alleenstaande weigeren dan? Ik lees op alle sites wel dat ook alleenstaande zich kunnen aanmelden.
    En verder vroeg ik mij af of iemand ervaring heeft met het aanmelden bij alle klinieken in Nederland, zoals je stelt. Want wat ik begreep is dat de huisarts een verwijsbrief maakt voor een specifiek ziekenhuis. Die gaat toch niet 10 verwijsbrieven schrijven of wel?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.