bos opladen in de natuur

Anti-stresscolumn


Pffffffffffffffffffffff, wat kan een mens een stress hebben. In alle soorten en maten.

Dagelijkse stress: weer te laat op school, weer vergeten de voetbalkleren te wassen, weer vergeten de tandarts te bellen, weer niet de woonkamer opgeruimd, weer niet de bedden verschoond, en dat was dus eigenlijk mijn vrije dag, en morgen moet ik de hele dag werken, dan lukt dus ook niets van de dingen die ik vandaag had willen doen, en die vreselijke collega komt toch weer terug op de afdeling, getver, en met dat nieuwe project moeten we nog vaker meetings houden en voorbereiden, en mijn parkeerkaart voor mijn werk moet ik verlengen, maar degene die erover gaat is nog steeds ziek, en de file lijkt alsmaar langer ’s ochtends, en er is NOG STEEDS geen zon en terrasjesweer, en ik moet nog langs het huis van mijn moeder alle gordijnen met haar wassen, waarom heeft die buurvrouw nooit tijd om te helpen? Grrr… En mijn kinderen moeten eigenlijk alweer nieuwe schoenen, maar zaterdag winkelen kan niet, want dan is er een feestje …

Langetermijnstress

Elke dag is er wel iets op televisie over de crisis. In Nederland of daarbuiten. Huizen verkopen of kopen lukt niet, verzekeringen zijn duurder geworden, veel mensen worden ontslagen, veel onzekerheid om je heen, negatieve energie, de winter duurt een half jaar, overal wordt geklaagd, in de supermarkt, in de sportschool, op het schoolplein, veel chagrijnige gezichten, niemand heeft tijd voor een praatje, of even gezellig samen eten, ik heb de belastingaangifte te laat verstuurd …

Als je tot nu toe hebt gelezen en bent niet depri geworden van de saaie open deuren, ben je een volhouder!

HAAAALLLLOOOOOOOOO! STOP!

Tijd voor anti-stresstips.

Miljarden gaan er om in de antistress-industrie. Coaching, pillen, een dieet, therapieën, de reisbranche, de wellness branche, muziek en video’s, stressballetjes, sieraden, etc, etc. Om stress van te krijgen…

Waarom ga je iemand betalen om te kunnen ontspannen?

Sinds wanneer geven we geld uit aan een ander om te relaxen? Om even tot jezelf te komen? Wat is er mis met een lekkere wandeling over het strand of in het bos? Of een dag op de bank met een boek of stapel films? Of lekker verven met de kinderen?

Als je kinderen hebt, en je bent single, dan komen soms de muren op je af en verdwijnt de tijd voor jezelf als sneeuw voor de zon. Maar juist jij moet fit zijn, energie hebben om er te kunnen zijn voor je kinderen. En op je werk. Dus.

Accu opladen

Het allerbelangrijkste is je accu opladen. Jouw accu. En dat doe je dus hoe jij dat wilt.

Daar heb je geen honderden euro’s voor anderen voor nodig.

Ben je moe, beetje uitgeblust, laat de kinderen ergens logeren en ga een dag slapen, winkelen, wandelen, naar een museum, beautysalon; ga iets doen waar JIJ van opknapt.

Alleen of met iemand samen. Schud, gooi en smeer letterlijk even alle stress van je af. Zonder stress is het leven veel relaxter. Ook als je in een dipje zit, ook als je een nare periode doormaakt. Het is extra moeilijk, omdat er geen partner is bij wie je even die hug kan halen, even kan uitschreeuwen of gewoon even lekker van je af kan praten.

Maar zoals een goede vriend van me altijd zegt: ‘Alles komt goed. Altijd.’ Relaaaaaaaax.

Advertentie

Gepubliceerd door

Single Moeder

Single Moeder is hoe ik me voelde toen ik zwanger was. Alleenstaande moeder klinkt zo depri en zielig. Ik voel me juist heel blij, krachtig en vol liefde. Wilde delen dat moeder zijn het mooiste is wat er is, en dacht hoe zal ik het noemen ... Ik ben Single dacht ik. En ik ben een Moeder. en de term en de blog Single Moeder waren geboren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.