Follow your gut!

foto column 12

Oftewel, luister naar jezelf.

Instinct noemen sommigen het, anderen intuïtie of je innerlijke stem. Hoe je het ook noemt, iedereen zal het herkennen. Elke keer als je een beslissing moet nemen – groot of klein – weeg je de voors en tegens af. Soms doe je dat niet, maar beslis je in een keer en je voelt gelijk dat het de juiste keuze is.

Geen gepieker

Vanaf dat moment komt er een rust over je, het gepieker is weg en je volgt vastberaden dat pad. Het komt ook vaak voor dat je met iets bezig bent in je hoofd, en je oog valt op een stuk in de krant dat er over gaat of je leest het op internet, of je spreekt iemand die week over dat ene onderwerp. Heel toevallig! Of niet?

Iedereen heeft een eigen antenne – de vraag is of je die zijn werk laat doen. Je onbewuste heeft vaak al wat werk voor je gedaan op het moment dat je een beslissing wilt of moet nemen. Als je die antenne goed afstelt, zal je zien dat je veel signalen zult ontvangen die je helpen de juiste beslissing te nemen. Makkelijker gezegd dan gedaan, zal je denken. Het is als met alles in het leven, oefening baart kunst. Geef het de tijd en de ruimte. Je moet je er prettig bij voelen. Kinderen en dieren vertrouwen er feilloos op. Soms word ik daar jaloers van.

Zet je antenne aan

Als je eenmaal de antenne aan hebt staan, komt natuurlijk de volgende stap – kan ik er zomaar op vertrouwen? Hoeveel beren zijn er op de weg, of liever, zie ik op de weg? Maar iedereen op mijn werk kiest voor de eerste regeling die is voorgesteld, waarom wil ik de tweede? De buren in de straat hebben allemaal dit jaar nog gekozen voor een aanbouw vanwege het belastingvoordeel. Waarom doe ik dat ook niet?

Het is heel simpel. Jouw antenne is belangrijk voor jou. En niet voor een ander.
Natuurlijk zie je verschillen met anderen, in leefgewoontes, praktische keuzes, korte- en lange termijn beslissingen.
Het maakt allemaal niet uit.
Jouw antenne helpt jou te focussen op wat belangrijk is voor jou en weg te blijven bij dingen of mensen die niet goed zijn voor jou.

Het afgelopen jaar heb ik vrouwen gesproken die single zijn en een kinderwens hebben. Bijna allemaal waren ze 38 of ouder. Ik hoop dat ik ze heb kunnen helpen hun antenne aan te zetten en dat ze blijven vasthouden aan dat ‘gut feeling’.

Vertrouw je eigen gutfeeling, je omgeving voelt dat niet

De beslissing er alleen voor te gaan is dapper en moedig. Deze vrouwen verdienen alle support. Heel snel is de buitenwereld geneigd een etiketje op ze te plakken, waarop wel 10 beren staan. Vaak roepen die mensen maar wat omdat ze geen idee hebben wat ze zeggen, of hoe dat kan overkomen. Als single vrouw met kinderwens moet je je kunnen wapenen tegen dat soort opmerkingen. Soms is struisvogel spelen veel makkelijker dan op jouw eigen (onbekende) pad te blijven, dat na elke bocht weer iets nieuws brengt.

7 miljard

Ik zal single vrouwen die feedback willen bij hun kinderwens blijven supporten, en ze helpen de antenne aan te zetten. Een kinderwens is zo ongeveer het diepste oergevoel wat vrouwen kunnen ervaren. Ga daar niet aan voorbij.

Er is geen rationele of emotionele reden waarom je het niet in je eentje zou kunnen. Of het superideaal is, of moeilijker, dat is een kwestie van referentiekaders. Je denkt aan jezelf en aan je kind. En de buitenwereld – er zijn 7 miljard antennes inmiddels, daar kun je geen rekening mee houden als het gaat om jouw gevoelens. Vermijd aanwezige ruis op jouw signalen en luister goed. Elke dag!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.