Moeder Natuur – NatuurMoeder


Wat ik me zo deze dagen, zacht weertje, naderende lente, steeds afvraag, is wat er eigenlijk verkeerd zou zijn aan het singlemoederschap.

Niet dat ik er iets verkeerd aan vind, maar een deel van de maatschappij heeft kennelijk grote moeite met dit natuurverschijnsel. Zo zeer zelfs, dat sommige fertiliteitsklinieken singles weigeren op grond van ethische bezwaren, terwijl ze wettelijk geen onderscheid mogen maken tussen voor behandeling van een stel of een single vrouw.

Ik heb even een onderzoek gedaan naar de wereld van Moeder Natuur.

Olifanten

Tijgers

Walvissen

Jaguars

Cheetah’s

Neushoorns

Beren

Edelherten

Allemaal dieren die voor het singlemoederschap gaan. En niemand die dat veroordeelt, of er gek van op kijkt. Het is de natuur.

Zo gaat ’t al tienduizenden jaren, tot ieders tevredenheid. In de natuur is het zo, dat als een systeem werkt, het in stand blijft. Zo niet, dan wordt er radicaal mee gestopt. Geen discussies, debatten, wetswijzigingen. Hup, klaar ermee.

Natuurlijk is dit een kleine lijst van dieren, die als voorbeeld dient. Dit is niet de enige manier van hoe dieren samenleven, net zoals bij ons mensen. Er zijn paartjes, kuddes en harems. Denk aan wolven, apen, pinguïns, vissen, vogels. Als je erover over nadenkt, is er van alles wat. En zo is het helemaal goed. Dat is de Natuur.

De Man

Begrijp me niet verkeerd, ik heb helemaal niets tegen mannen, integendeel zelfs, maar deze column gaat over het moederschap.
Een vrouwenaangelegenheid, zeg maar. De man speelt uiteraard een essentiële rol bij het verwekken van een kleintje. En vrouwtjes in het dierenrijk zijn bijzonder kieskeurig als ze een vader uitkiezen. Hij moet wel de beste zijn, de mooiste, de slimste, de gezondste. Met minder nemen we geen genoegen.

NatuurMoeder

Steeds meer vrouwen gaan voor het singlemoederschap. De meesten van hen zijn doorgaans hoger opgeleid en wat ouder. Het is hen niet gelukt een geschikte partner/vader van hun kinderen te vinden en zij ondernemen nu zelf actie. Vroeger bestond deze groep vrouwen uit oude vrijsters, nonnen en mejuffrouwen. Sommigen van hen waren bewust ongehuwd, bewust zonder kinderen, maar de meeste vrouwen hebben menig traantje weggepinkt bij het idee dat ze, zo zonder man, nooit een kind zouden krijgen.

Gelukkig is zwanger worden tegenwoordig mogelijk zonder dat je rare wegen hoeft te bewandelen, en is er die keuze voor de gezondste en sterkste man, die verwekker kan zijn van jouw kinderen.

En zo zijn de SingleMoeders van nu eigenlijk NatuurMoeders

Helemaal volgens de methode in het dierenrijk, die al zo lang werkt. Nou ja, het lijkt er op. De aanstaande single moeders van nu hoeven niet te wachten op de juiste man die hun benadert, ze wachten op een telefoontje of een brief met oproep voor een ‘behandeling’. Het is maar hoe je ’t beestje een naam geeft.

In ieder geval is het anno 2011 wel tijd om geen onderscheid meer te maken tussen de verschillende samenlevingsvormen. Uiteindelijk maken we allemaal deel uit van hetzelfde dierenrijk. Ik bedoel, dezelfde maatschappij.

Gepubliceerd door

Single Moeder

Single Moeder is hoe ik me voelde toen ik zwanger was. Alleenstaande moeder klinkt zo depri en zielig. Ik voel me juist heel blij, krachtig en vol liefde. Wilde delen dat moeder zijn het mooiste is wat er is, en dacht hoe zal ik het noemen ... Ik ben Single dacht ik. En ik ben een Moeder. en de term en de blog Single Moeder waren geboren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.