amsterdam winters plaatje Amstel

Een warm feest in de winterse sneeuw


Onze wens voor sneeuw op het verjaardagsfeestje van mijn zoontje is uitgekomen. Er lag wel 20 cm sneeuw! Topgarantie dus voor sneeuwpret, mooie foto’s en een heerlijk winterwonderland gevoel. Even leek het erop dat niet iedereen kon komen, door de enorme verkeerschaos, maar gelukkig viel dat mee.

De Amsterdamse binnenstad is prachtig om te zien, zeker als alles is bedekt met een laagje sneeuw. Een heuse Anton Pieck tekening in het echt. Grappig om te merken dat iedereen zo geniet van die mooie winterplaatjes, en dat vreemden elkaar groeten, en een lach uitwisselen. Je zou haast denken dat die kou en sneeuw meer verbroedert dan zonovergoten terrasjes!

Dit jaar is er voor het eerst een Winterwonderland op het Rembrandtplein. Een grote overdekte schaatsbaan, een kerstmarkt, een kerststal, kerstbomen waar je maar kijkt, een heuse Kerstcaroussel voor de kleintjes, en een prachtig kersttreintje. Overal kerstmannen, rendieren en lichtjes. En overal sneeuw, dikke lagen sneeuw.

Een koud maar mooi plaatje voor een kinderfeestje. Dit jaar voor het eerst een echt verjaardagsfeest georganiseerd. Lekker lunchen met familie, vriendjes en vriendinnetjes, zodat mama ook lekker kan genieten! Dat gaan we ieder jaar doen – geen afwas thuis na een feest, geen uren in de keuken vooraf, heerlijk. Erg lief was het initiatief van sommigen om foto’s te maken, zodat ik niet de hele tijd overal om hoefde te denken.

Alle kinderen maar ook alle ouders hadden een heerlijke middag. Sneeuwballen gooien was favoriet bij de papa’s ! De kleintjes wilden natuurlijk ‘nog een keer, nog een keer, nog een keer’ in de draaimolen en in de trein. Heerlijk om ze zo te zien genieten.

Al met al was er minimale inzet van mijn kant en maximale feestvreugde. Een topdag! Achteraf gezien was de combinatie van familie, vrienden en kinderfeestje ineen, een goede keuze. Omdat jong en oud deed waar hij of zij zin in had, was de sfeer ongedwongen en kon iedereen genieten op zijn of haar manier. Geweldig recept voor alle single moeders: kies een feestlocatie buiten de deur, zodat je zelf kunt meegenieten en vraag een goede vriend of vriendin foto’s en/of filmbeelden te maken.

Jarig zijn zo vlak voor de feestdagen, geeft toch een extra glans – de kerstversieringen en de lichtjes overal – de sfeer is speciaal omdat overal decoraties en feestelijke extra’s te zien zijn. Reden te meer om feest te vieren in een prachtig versierde locatie!

Ondanks de kou en de sneeuw is het een hele warme dag geworden – de aanwezigheid van alle gasten, jong en oud, hebben ons hart verwarmd. Heerlijk!

Geschreven december 2010

Gepubliceerd door

Single Moeder

Single Moeder is hoe ik me voelde toen ik zwanger was. Alleenstaande moeder klinkt zo depri en zielig. Ik voel me juist heel blij, krachtig en vol liefde. Wilde delen dat moeder zijn het mooiste is wat er is, en dacht hoe zal ik het noemen ... Ik ben Single dacht ik. En ik ben een Moeder. en de term en de blog Single Moeder waren geboren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.