Knusje


Nieuw Nederlands woord


Behalve knuffelen en kusjes is mijn zoontje ook gek op het bedenken van nieuwe woorden. Soms is er geen touw aan vast te knopen en soms is het alleen maar belangrijk dat het rijmt. Laatst kwam hij naar me toe en zei, “Mama, ik wil graag een knusje”. Ik dacht dat hij zich versprak, maar zei niets en wachtte even af. Toen ging hij heel serieus zijn verzoek toelichten. “Kijk mama, het is namelijk zo: een knusje is een knuffel EN een kusje. Dat heb ik zo bedacht in mijn hoofd.” En om even te demonstreren wat hij bedoelde kreeg ik een kus en een knuffel tegelijk.

Met zijn tweetjes

Als single moeder beleef je de liefde voor je kind heel intens. Aan de ene kant kun je deze niet delen, maar aan de andere kant hoef je ook niet te delen. Het voelt bijzonder.

Nou zijn wij thuis erg gek op een goede knuffel en er gaat geen dag voorbij zonder kusjes. Gelukkig zal dat nog een paar jaar zo blijven. Er komt natuurlijk een dag dat mijn kleintje ineens groot en stoer is en dan zijn knuffels en kusjes niet meer vanzelfsprekend elke dag…

Knusje

Een moederhart kan echt overstromen van liefde. Zo mooi! Daarom hierbij een ode aan de liefde van en voor het kind. En ook een verzoek aan de Dikke van Dale om dit heerlijke woord op te nemen in de Nederlandse taal. Knusje.

Iedereen


Op de dag van de liefde roep
ik iedereen op elkaar een
knusje te geven. Vergeet
het niet en geniet ervan!
Dat er maar miljoenen
knusjes mogen worden uitgedeeld!

Gedichtje

Bij Valentijnsdag hoort natuurlijk een romantisch gedicht, of in ieder geval een gedicht over de liefde. Ik heb gekozen voor een gedicht uit eigen collectie, over het moeder worden en de liefde die dat brengt.

De geboorte van je kind
Is een groot wonder
Niets anders is zo bijzonder
Je leven verandert totaal
En het mooist van allemaal
Is deze nieuwe liefde die je vindt

Februari 2012

Advertentie

Gepubliceerd door

Single Moeder

Single Moeder is hoe ik me voelde toen ik zwanger was. Alleenstaande moeder klinkt zo depri en zielig. Ik voel me juist heel blij, krachtig en vol liefde. Wilde delen dat moeder zijn het mooiste is wat er is, en dacht hoe zal ik het noemen ... Ik ben Single dacht ik. En ik ben een Moeder. en de term en de blog Single Moeder waren geboren.