Daten als single moeder

Als single moeder heb je een druk leventje. Zeker als je een full-time baan hebt en daarnaast alleen een kind moet opvoeden en verzorgen heb je maar weinig tijd voor jezelf en voor anderen. Een avondje uit met vriendinnen is zeldzaam, laat staan dat je nog tijd hebt voor het vinden van een nieuwe vlam. In dit artikel geven we een viertal tips om te gaan daten als single moeder. Zo helpen we je een handje bij het vinden van een nieuwe liefde en wellicht vaderfiguur voor je kind.

image cupid

Op zoek naar een nieuwe man

In de zoektocht naar een nieuwe man is het belangrijk dat je goed weet wat je wilt. Ben je echt op zoek naar een nieuwe man of voel je je alleen en ben je alleen op zoek naar een beetje aandacht? Wat voor man zoek je en welke eigenschappen staan je totaal niet aan? Ben je klaar voor een nieuwe relatie of doe je het liever rustig aan? Als je vantevoren nadenkt over wat je zoekt in een man – humor, reislustig of juist huiselijk type, met of zonder kinderen, vol verrassingen of lekker chill –  is het goed om daar ten allen tijde rekening mee te houden.

Schakel hulptroepen in

Daarnaast is het belangrijk dat je ook tijd voor jezelf vrij maakt. Je moet eruit! Dit is natuurlijk lastig als je 24 uur per dag zorg draagt voor je dochter of zoon. Schakel daarom waar mogelijk familie of vrienden in of kies voor een oppas. Kijk bijvoorbeeld eens of er in de buurt leuke (single) evenementen staan gepland of ga een avondje op stap met vriendinnen. Een nieuwe liefde staat niet spontaan op de stoep. (Meestal niet 😉)

Praat niet teveel over je ex

Natuurlijk wordt er tijdens een date gevraagd over je verleden. Voorkom dat je (teveel) praat over je ex. De negativiteit die hieromheen kan hangen heeft geen positief effect op je gesprek. Praat liever over je interesses, hobby’s en andere dingen die je bezig houden. En natuurlijk je kinderen!

Online daten

Heb je weinig tijd om op pad te gaan dan kun je via online dating nieuwe mensen te ontmoeten. We leven tenslotte in het Digitale Tijdperk. Schrijf je eens in bij een datingsite. Je zult merken dat je vrij snel contact maakt met gelijkgestemden. Waar je op straat of op stap niet direct weet of iemand vrijgezel is heb je op een datingsite direct de juiste mannen gevonden. Welke datingsite je moet hebben als single moeder? In dit artikel vind je enkele aanraders.

Durf jij het? Veel plezier met deze uitdaging. En laat het weten! @SingleMoeder

Inspire others & share your happiness