Met je baby naar de fysio


Fysiothrain Amsterdam
Fysiothrain Amsterdam

Het leven zit vol verrassingen – minder leuke en hele leuke. In ieder geval is er om iedere hoek weer iets nieuws te ontdekken. Zo ook fysiotherapie voor baby’s. Als je mij 10 jaar geleden had gezegd dat dat bestond, had ik waarschijnlijk mijn wenkbrauwen opgetrokken of gelachen. En ook enigszins verbaasd vervolgens erover nagedacht. Hoe kun je nu een baby van een paar maanden oud fysiotherapie geven?

Het is een behandeling die gelukkig in de basisverzekering is opgenomen. Voor veel mensen zal dat onzin lijken, als je dan toch moet bezuinigen … Maar als je het nodig hebt ben je zo ontzettend blij dat het er is! Mijn dochtertje is lachend geboren in goede gezondheid, ze had alleen last van reflux. Van ‘een beetje’ tot ‘heel erg’ zat ze vooral in de laatste categorie. Daardoor kon ze niet op haar rug liggen (pijn door maagzuur) maar ook niet op haar buik (spugen en pijn). Gevolg: nekspieren worden niet getraind en een afgeplat hoofd omdat ze steeds met haar hoofdje naar een kant ging slapen. 

Zo’n klein hulpeloos wezentje, met een slap nekje en een raar hoofd. Wat moet je doen? En dan is daar dus de kinderfysiotherapeute. Ze stelt je gerust dat alles goed gaat komen, ze weet heel veel oefeningen die je kunt doen, leert je tips en trucs voor thuis. In mijn geval zijn we zo’n beetje een half jaar (twee)wekelijks naar haar toe gegaan. Als ik niet deze kans had aangepakt had ik nu een baby gehad met een afgeplat hoofd, een ontwikkelingsachterstand en een slappe nek. Dat is nogal wat. Niemand kan mij overtuigen dat kinderfysiotherapie over de top is. Sterker nog, het is een vak in ontwikkeling. Hierbij 2 thumbs up voor de kinderfysio.

Als je denkt dat je kind achterstand heeft in motorische ontwikkeling, ga eens langs de kinderfysiotherapeut. Je hebt geen verwijzing nodig. Een baby is natuurlijk anders dan een kind van vijf of dertien, maar de kinderfysio weet raad met alle kinderen. Het is een specialisme. Je zult versteld staan welke eenvoudige dagelijkse oefeningen een groot verschil kunnen maken.

Mijn persoonlijke ervaring: Omgeving Amsterdam – http://www.fysiothrain.nl/visiokids.php – Sandra Sluijter.

 

Een gedachte over “Met je baby naar de fysio

  1. Bedankt dat u uw ervaring met kinderfysiotherapie met ons heeft gedeeld. Fijn dat fysio voorkomen heeft dat uw dochtertje een slappe nek ontwikkelde. Met mijn zoontje ben ik ook naar de fysio gegaan, omdat er iets met zijn beentje aan de hand was. Nu is alles weer in orde.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.